Choose the opposite word: teach.

ПЕДАГОГИЧЕСКИЙ КОЛЛЕДЖ ИНОСТРАННЫХ ЯЗЫКОВ

«УТВЕРЖДАЮ» _____________________________ Директор ПКИЯШпикбаева Б.Ж. «___»______2014 г. «СОГЛАСОВАНО» ____________________________________ Зам. Директора по УВР Менжулина Н.И. «___»______2014 г.

ТЕСТОВЫЕ ЗАДАНИЯ ПО ДИСЦИПЛИНЕ

«__Практическая фонетика___» для проведения ДКР

КУРС - _2__

Вариант 1

1. Find the correct form of the adjective: My dress is ……. than yours.

A) beautifullest

B) beautiful

C) the most beautiful

D) beautifuller

E) more beautiful

2. Choose the right verb: Stop …… and sit quietly.

A) shout

B) shouting

C) shouted

D) was shouting

E) shouted to

3. Choose the right verb: He likes ……. with a fountain-pen.

A) write to

B) to write

C) wrote

D) written

E) writing

4. Choose the word combination closest in meaning: to be good at a subject.

A) to good at a subject

B) to be well at a subject

C) to know well at a subject

D) to be good command at a subject

E) to have good command of a subject

5. Choose the correct form of the verb for the following sentence: If you ……. you will miss the train.

A) aren’t happy

B)didn’t hurry

C)don’t hurry

D)won’t hurry

E) doesn’t hurry

6. Choose the right verb: The furniture … out of the room.

A)were taken

B)has taken

C)had taken

D)was taken

E) is taken

7. Choose the correct form of the verb for the following sentence: We …. already …. a lot of English words.

A)were…..learning

B)have…..learnt

C)were…..learned

D)had…..learnt

E) are……learning

8. Choose the correct preposition: What do you do …. Sunday?

A)at

B)of

C)in

D)to

E) on

Choose the opposite word: teach.

A)learn

B)talk

C)take an exam

D)have lessons

E) fail an exam

Eliminate the extra word: bed, sofa, lamp, water, mirror.

A)sofa

B)lamp

C)water

D)bed

E) mirror

11. Find the correct variant of indirect question: Peter said to his friends : “When are you leaving Moscow?”

A)Peter said to his friends when they were leaving Moscow

B)Peter wished to know that his friends were leaving Moscow

C)Peter wondered when his friends are leaving Moscow

D)Peter asked his friends when they were leaving Moscow

E) Peter asked his friends to leave Moscow.

12. Fill in the necessary preposition: The plane landed safely … the two mountains.

A)Under

B)At

C)On

D)Between

E) Through

Choose the proper word: A paper that comes every day.

A)weekly

B)daily

C)monthly

D)public

E) tabloid

Choose the word opposite in meaning: death.

A)dead

B)talented

C)alive

D)body

E) life

15. Choose the right verb: She….. tennis for five months.

A)had haven’t played

B)hasn’t played

C)Haven’t played

D)hasn’t play

E) have hadn’t played

16. Choose the necessary indefinite pronoun: We didn’t know …. about his problem, he didn’t tell us about it.

A)Somebody

B)Nothing

C)Something

D)Anything

E) Nobody

17. Fill in the correct preposition : People celebrate Christmas … the twenty - fifth of September.

A)By

B)On

C)At

D)Of

E) In

18. Choose the right form of the passive voice: A lot of money … from the shop.

A)Stole

B)Was stolen

C)Was stole

D)Were stolen

E) Were steal

19. Choose the right verb: This film is worth…

A)seeing

B)to see

C) saw

D)see

E) to seeing

20. Express in one word: the player who is responsible for preventing the ball
A)captain
B)goal-keeper

C)match
D)team

E) coach

21. Choose the right modal verb I do not … to explain anything.

A)must

B)need to

C)need

D)may

E) should

Choose the word close in meaning : fashion

A)style

B)slim

C)close

D)fat

E) designer

23. Choose the right numeral: About two … people gathered on the square.

A)Hundred

B)The hundredth

C)Hundreds

D)Hundred’s

E) the hundred

Choose the word close in meaning: to understand

A)realize

B)arrange

C)decide

D)tease

E) think

Choose the correct variant of the sentence: The news, yesterday, saw, television, I, on.

A)I saw the news on television

B)I saw on television the news

C)I saw yesterday the news on television

D)I yesterday the news on television saw

E) I saw the news on television yesterday

26. Complete the sentence: I can’t hear the radio. Turn it …..

A)down

B)over

C)up

D)on

E) off

27. Write the sentence in reported speech: ‘Do you want to dance?’

A)He asked her to dance.

B)He asked her if she wants to dance.

C)He asks her if she wanted to dance.

D)He is asking her if she wants to dance.

E) He asked her if she wanted to dance.

Write the sentence in the Passive Voice: Our school prefers modern teaching methods.

A) Modern teaching methods is prefers by our school.

B) Modern teaching methods are preferred by our school.

C) Modern teaching methods were preferred at our school.

D) Modern teaching methods is preferred at our school.

E) Modern teaching methods prefer by our school.

Choose the word close in meaning: vary

A) play

B) match

c) meet

D) differ

E) same

30. The American word `candy` is the synonym of the…

A) Cake

B) Butter

C) Sugar

D) Sweet

E) brownie

Вариант 2

1. Use the right form of the passive voice: … the letters … by secretary yet?

A)Are / being typed

B)Were / typed

C)Are / typed

D)Has / been typed

E) Have / been typed

2. Use the correct grammatical form: I avoided … to them about that matter.

A)is being spoken

B)having spoke

C)having been spoken

D)is speaking

E) speaking

3. Find the correct sentence with the indirect speech: Ann asks her brother: “Are you playing chess now?”

A)Ann asks her brother that he is playing chess.

B)Ann asks her brother he is playing chess.

C)Ann asks her brother to play chess.

D)Ann ask her brother you are playing chess.

E) Ann asks her brother if he is playing chess.

4. Use the correct tense form: The teacher said to me that I … my work very well.

A)has done

B)doing

C)did

D)had done

E) done

5. Use the right form of the passive voice: The rules of the game … to him.

A)was not explained

B)have not explained

C)have not been explained

D)has not been explained

E) has not explained

6. Choose the right verb: Mother asks the children if they … some biscuits for tea.

A)has bought

B)had bought

C)have have bought

D)have had bought

E) have bought

7. Choose the right verb: The furniture … out of the room.

A)were taken

B)has taken

C)had taken

D)was taken

E) is taken

8. Choose the right verb if I were you I … to the party before an exam.

A)should go

B)go on

C)it goes

D)goes

E) shouldn’t go

9. Choose the right verb even if he knew, he … us anything.

A)telling

B)would tell

C)have told

D)wouldn’t tell

E) can’t tell

10. Choose the right modal verb they went there where they … the film.

A)need see

B)should see

C)may see

D)can see

E) might see

11. Fill in prepositions or adverbs: The students are proud … their college.

A)at

B)into

C)of

D)to

E) out

Eliminate the extra word: tiger, lion, ass, bear, wolf.

A)wolf

B)bear

C)ass

D)lion

E) tiger

13. Choose the right verb: They … just … .

A)have had arrived

B)had arrived

C)have arrived

D)had arrives

E) has arrived

14. Choose the right verb I … at my aunt’s since my arrival.

A)had had stayed

B)have have stayed

C)had stayed

D)have stayed

E) have had stayed

15. Choose the right verb he … to stay at home.

A)Is told

B)Had been told

C)Had told

D)Have told

E) Was told

16. Choose the right verb the young trees … properly … .

A)has / looked after

B)was / looked after

C)is / looked after

D)was / looked after

E) were / looked after

17. Choose the right verb a good job … to him.

A)were offered

B)have offered

C)is offered

D)has offered

E) was offered

18. Choose the right modal verb did you … to read all those books?

A)should

B)need

C)would

D)must

E) can

19. Fill in the correct article: …Bread is eating every day.

A)A

B)The

C)An

D)They

E) –

20. Fill in the right form of the verb “to be”: My grandmother… the kindest person I’ve ever seen.

A)Was

B)Is

C)Am

D)Be

E) Are

21. Fill in the correct form of the verb “to have”: Usually my father… breakfast at half past seven.

A)Having

B)Has

C)Have

D)To have

E) Had

22. Choose the necessary indefinite pronoun: There aren’t… fruit at this time of the year.

A)Nothing

B)None

C)Some

D)None

E) Any

Put the adverb in the right place: The storm has stopped, but the snow was falling. (still)

A)The storm has stopped but the snow was still falling

B)The storm has stopped but the snow was falling still.

C)The storm has stopped but the snow still was falling

D)The storm has stopped still but the snow was falling

E) The storm has stopped but still the snow was falling

28. Fill in the correct form of the verb: I… solve this problem until he explains it to me.

A)Will not be able

B)Will not be able to

C)Is not able to

D)Are not able to

E) Shall not be able to

29. Choose the right tense form: Don’t come to my place tomorrow. I… a composition the whole evening.

A)Am writing

B)Will write

C)Shall write

D)Will be write

E) Shall be writing

30. Fill in the correct form of the verb: Why ... you … stay at home tomorrow evening?

A)Shall / have

B)Will / have

C)Will / have to

D)Shall / Be able to

E) Shall / Have to

Вариант 3

1. Find the correct form of the adjective: My dress is… than yours.

A)Beautifullest

B)More beautiful

C)Beautiful

D)The most beautiful

E) most beautiful

2. Choose the necessary indefinite pronoun: We didn’t know …. about his problem, he didn’t tell us about it.

A)Somebody

B)Nothing

C)Something

D)Anything

E) Anybody

3. Choose the right numeral: About two … people gathered on the square.

A)Hundred

B)The hundredth

C)Hundreds

D)Hundred’s

E) one hundred

4.Choose the necessary modal verb: you … go when you have finished your composition.

A)Might

B)Can

C)Could

D)May

E) must

5.Fill in the correct preposition : People celebrate Christmas … the twenty - fifth of September.

A)By

B)On

C)At

D)Of

E) to

6.Choose the correct form of the verb: Where is Tom? – He … football in the yard now.

A)Was playing

B)Are playing

C)Playing

D)Is playing

E) has been playing

7. Choose the right tense form: They … in the pool from 2 till 3.

A)Will be swimming

B)Will swim

C)Swim

D)Shall swim

E) be swimming

8. Fill in the necessary tense form in the following conditional sentence: If mother … a cake, we … a very nice tea party.

A)Would buy\ had

B)Will buy\ have

C)Will buy\ shall have

D)Bought \ should have

E) will buy/ will have

9.Choose the right tense form: … they … themselves at the symphony yesterday evening?

A)Did\ to enjoy

B)Had\ enjoyed

C)Has\ enjoyed

D)Did \ enjoy

E) Did/enjoyed

10. Choose the right form of the passive voice: A lot of money … from the shop.

A)Stole

B) stolen

C)Was stole

D)Were stolen

E) was stolen

11.Find the correct form of the adjective: What was … moment in your life?

A)The most happy

B)Happier

C)Happy

D)The happiest

E) most happy

12. Сhoose the right verb: the book … by him.

A)is written

B)had written

C)has written

D)have written

E) were written

13. Choose the right sentence with the indirect speech: The teacher says “ You don’t prepare your homework regularly.”

A)The teacher says to then that they don’t prepare their homework regularly.

B)The teacher says us we don’t prepare our homework regularly.

C)The teacher says that you don’t prepare your homework regularly.

D)The teacher says that we don’t prepare our homework regularly

E) The teacher says us that we didn’t prepare homework regularly.

14.Find the correct variant of indirect question: Mary said to Tom: “ What time will come here tomorrow?”

A)Mary wished to know what time Tom would come here tomorrow.

B)Mary said to Tom what time would he come there the next day.

C)Mary wondered what time Tom should come there the next day.

D)Mary wanted to know what time Tom would come there the next day.

E) Mary asked Tom what time will he come tomorrow.

15.Find the correct variant of indirect question: He said to Boris: “Does your friend live in London?”

A) He asked Boris if his friend lived in London.

B) He asked Boris that his friend lived in London.

C) He asked Boris did his friend live in London.

D) He asked Boris if his friend was living in London.

E) He asked Boris about his friend in London.

16. Find the correct form of the numeral: The empire state buildings is the highest in the world. It has … floors.

A)Hundred and a one

B)A Hundred – one

c) Hundred one

D)One Hundred and one

E) a hundred one

17. Find the correct variant of indirect question: Peter said to his friends: “ When are you leaving Moscow?”

A)Peter said to his friends when they were leaving Moscow.

B)Peter wished to know that his friends were leaving Moscow.

C) Peter wanted to know when his friends are leaving Moscow.

D)Peter asked his friends when they were leaving Moscow.

E) Peter asked his friends when are they leaving Moscow.

18. Use the necessary tense form: She says that she … already … the book.

A)Was\ found

B)Were\ found

C) Had\ found

D)Has\ found

E) going/to find

19. Choose the right verb: they ….. just …

A)Have\ had arrived

B)Had\ arrives

C) Has arrived

D)Have arrived

E) are/arriving

20. Choose right modal verb: he said that I … do it myself.

A)must

B)need

C)can’t

D) may

E) may to

Вариант 4

1. Use the necessary tense form: Mike hoped that his friend …Him with car.

A) Would help

B) will help

C) should help

D) must help

E) will helped

2.Use the right form of the passive voice: All the trees… by the end of autumn.

A) has been plant

B) Had been planted.

C) was planted

D) planted

E) will be planted

3.use use right form of the passive voice: Chalk… for writing on the blackboard.

A) was using

B) is being used

C) are used

D) has used

E) is used

Ключи

1 вариант


1. E

2. B

3. E

4. B

5. C

6. D

7. B

8. E

9. A

10. C

11. D

12. D

13. B

14. E

15. B

16. D

17. B

18. B

19. A

20. B

21. C

22. A

23. A

24. A

25. C

26. C

27. E

28. B

29. D

30. D



2 вариант


1. E

2. E

3. E

4. D

5. C

6. E

7. D

8. E

9. D

10. E

11. C

12. C

13. C

14. D

15. E

16. E

17. E

18. B

19. E

20. B

21. B

22. E

23. C

24. E

25. E

26. D

27. A

28. E

29. E

30. C



3 вариант


1. B

2. D

3. C

4. D

5. B

6. D

7. A

8. D

9. D

10. E

11. D

12. A

13. D

14. D

15. A

16. D

17. D

18. D

19. D

20. A

21. E

22. B

23. B

24. D

25. C

26. E

27. D

28. A

29. B

30. A


4 вариант


1. A

2. B

3. E

4. A

5. D

6. E

7. C

8. D

9. B

10. E

11. D

12. C

13. A

14. A

15. C

16. B

17. A

18. B

19. D

20. A

21. C

22. A

23. D

24. B

25. A

26. D

27. C

28. B

29. B

30. E


Руководитель М.О____________

« » ________2014 г.

Преподаватель_______________

« »________2014 г.


ПЕДАГОГИЧЕСКИЙ КОЛЛЕДЖ ИНОСТРАННЫХ ЯЗЫКОВ

«УТВЕРЖДАЮ» _____________________________ Директор ПКИЯШпикбаева Б.Ж. «___»______2014 г. «СОГЛАСОВАНО» ____________________________________ Зам. Директора по УВР Менжулина Н.И. «___»______2014 г.

ТЕСТОВЫЕ ЗАДАНИЯ ПО ДИСЦИПЛИНЕ

«__Практическая фонетика___» для проведения ДКР

КУРС - _2__

Вариант 1

1. Find the correct form of the adjective: My dress is ……. than yours.

A) beautifullest

B) beautiful

C) the most beautiful

D) beautifuller

E) more beautiful

2. Choose the right verb: Stop …… and sit quietly.

A) shout

B) shouting

C) shouted

D) was shouting

E) shouted to

3. Choose the right verb: He likes ……. with a fountain-pen.

A) write to

B) to write

C) wrote

D) written

E) writing

4. Choose the word combination closest in meaning: to be good at a subject.

A) to good at a subject

B) to be well at a subject

C) to know well at a subject

D) to be good command at a subject

E) to have good command of a subject

5. Choose the correct form of the verb for the following sentence: If you ……. you will miss the train.

A) aren’t happy

B)didn’t hurry

C)don’t hurry

D)won’t hurry

E) doesn’t hurry

6. Choose the right verb: The furniture … out of the room.

A)were taken

B)has taken

C)had taken

D)was taken

E) is taken

7. Choose the correct form of the verb for the following sentence: We …. already …. a lot of English words.

A)were…..learning

B)have…..learnt

C)were…..learned

D)had…..learnt

E) are……learning

8. Choose the correct preposition: What do you do …. Sunday?

A)at

B)of

C)in

D)to

E) on

Choose the opposite word: teach.

A)learn

B)talk

C)take an exam

D)have lessons

E) fail an exam

Современная рядоположенность мифических и немифических представлений о нации.
Коаксіальний кабель
Антенатальные патогенные факторы
Охотник плёл: Над речкой РОСЬ
КРАТКОСРОЧНОЕ НАХОЖДЕНИЕ НА ТЕРРИТОРИИ ПРОТИВНИКА
О чём хотел сказать Сунгирь?
Потрібні зміни суспільної свідомості
ПРОЕКТИРОВАНИЕ СИСТЕМЫ ТЕХНИЧЕСКОГО ОБСЛУЖИВАНИЯ МЕХАНОСБОРОЧНОГО ПРОИЗВОДСТВА
Проведение закрытых сессий когда допускается?
Реактивы: Ангидрид уксусный (кислый, последний). Для варки соломы растворитель 646 (покупается в авто-запчастях или на развалах), сода, уксус.
УПРАЖНЕНИЯ ДЛЯ ПАЛЬЧИКОВ И РУК
Классификация рисков инновационных проектов
Трансформация как способ изменения генома бактерий
Тенденции развития способов изготовления сырых песчано-глинистых форм.
Природні монополії та їх державне регулювання
Конституционным Судом Российской Федерации.
Клинические проявления и особенности обследования больных
Привітання (2 хв.)
Обзор отечественной литературы
Тема 9. Документирование трудовых отношений. Личные документы
Тектоносфера при різних ендогенних режимах
В конце 80-х – 90-х гг. Создание ФПБ
ГИДРАВЛИЧЕСКИЕ И ПНЕВМАТИЧЕСКИЕ ПРИВОДЫ СКВАЖИННЫХ ШТАНГОВЫХ НАСОСНЫХ УСТАНОВОК
Главная Страница